kertmanufaktúra

2012. július 9., hétfő

A világító őzek támadása

Bodri kutyám, hegyezd füled!
Ha így megy tovább, veszélybe kerülnek a kerti törpék.
A kerti törpék azért kerülnek veszélybe, mert a giccspiacról kiszorítják őket az óriás méretű oroszlánok, kutyák, tigrisek, elefántok, szamarak és egyéb állatfajták.

Eddig a giccspiacon a kerti törpék voltak a nagymenők, mára a helyzet megváltozott. Divatja lett a nagyobb, rondább és még ízléstelenebb holmiknak. Míg jó néhány hónappal ezelőtt blogbejegyző csak azt adhatta hírül, hogy a giccspiacon nyoma sincs válságnak, s a fejlődés töretlen: bájos mosolyú gólyák és gémek vásárolhatók sokfelé. Mára nagyot léptünk előre, az őzikék, a műanyag gémeskutak és a vízhordó szamarak után jelentős méretbéli fejlődéssel megjelentek a házőrző ebek és a vadállatok is.

Száraz tónak nedves partján nyakkendőben üldögél
A teljesség igénye nélkül álljon itt egy felsorolás napjaink legmenőbb – legyünk csak stílusosak: legtrendibb – műanyag rémségeiről: orrszarvú, teve (természetesen kapható egy és két púppal is), sellő, boroshordó, ülő oroszlán jobbos és balos kivitelben (a gyártó pártsemlegessége dicséretes, de ez akár politikai hitvallásra is alkalmas lehet, miután a balos balra, a jobbos jobbra fordítja tekintetét, legfeljebb a politikával nem foglalkozók a békesség kedvéért mindkettőből vételeznek majd egyet) –, delfin, tóparton ülő elefánt és piramis.

Aztán mókus, gondolkodó troll, őrzővédő troll, sárkány, sas, kerti sas, csiga, krokodil, póniló, póniló szekérrel, fiú kacsával (mármint kétlábú szárnyassal, de lehet, hogy a kórházira is lesz majd igény), majom, szirén, pisai ferde torony, vadkacsa szólóban, vadkacsa kiskacsákkal, hattyú, fácán, varjú, ülő mackó hordóval, ülő mackó hordó nélkül, fekvő mackó.

Csak úgy csillog szőrén a nyári nap sugára
(www.homeclick.com)

És a fogyasztói társadalom legnagyobb örömére vannak már hangot is lejátszó figurák és állatok, brekegő békák, hápogó kacsák és kelepelő gólyák.

S hogy este se kelljen meglennünk valamirevaló giccs nélkül, vásárolhatunk elemmel működő viharlámpát a nyakában cipelő kerti törpét, rózsaszínnel világító flamingót, és őzszínben világító őzet.

Lássuk be, manapság ennél többet már tényleg nem kívánhatunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése